<!--:nl-->Presentatie rapport “Green opportunities with an Orange Touch in Colombia.”<!--:-->

Presentatie rapport “Green opportunities with an Orange Touch in Colombia.”

Presentatie rapport “Green opportunities with an Orange Touch in Colombia.”

In opdracht van de Nederlandse overheid (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft Verbos, samen met haar partner Ideavelop, in het voorjaar en de zomer van 2014 een onderzoek gedaan naar de kansen en mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven voor de tuinbouw in Colombia.

Ter afsluiting van dit onderzoek, organiseerden Verbos, Ideavelop en RVO Nederland op donderdag 18 september een informatieve bijeenkomst bij Priva waar het rapport “Green opportunities with an Orange Touch in Colombia.” gepresenteerd werd. Er was een grote belangstelling, ongeveer 70 bedrijven waren aanwezig bij de presentatie van het rapport.

Het rapport geeft informatie over kansen in de tuinbouwsector in Colombia en onderzoeksresultaten over subsectoren bloemen, planten en groente. Bij de presentatie was aandacht voor de huidige situatie in de tuinbouwsector, het gebruik van plastic kassen, de behoeften van de Colombiaanse tuinders en de zakencultuur. Ook kwamen zakelijke kansen aan bod, zoals een trainingscentrum en een handelsmissie.

Tijdens de presentatie werd ook stil gestaan bij de huidige stand van zaken van de tuinbouw in Colombia, de sterkte van de Peso ten opzichte van de dollar, de sterke drang (dwang?) om de productie te verhogen, de sterk stijgende operationele kosten (en daarmee samenhangend de recente trend om meer te gaan mechaniseren / automatiseren) en als laatste de voordelen (nadelen?) van zeevracht.

Klik op http://bit.ly/1ssPUZD  om het rapport te lezen. Indien u mogelijkheden voor uw bedrijf op de Colombiaanse wilt onderzoeken, neemt u dan gerust contact met ons op.

Top